Hideg visszér, A hőségben a visszerek is belobbanthatnak

hideg visszér

A Keszthely-Fenékpuszta lelőhelyen talált legkorábbi, rézkorból származó leletek hideg visszér évesek - közölte a Göcseji Múzeum ásatásvezető régésze az MTI-vel.

hideg visszér hatékony gyógyszer a tromboflebitis és a visszér ellen

A kutatást a nyomvonal hideg visszér szélességében, majdnem 3 hektáros területen végzik. Tavaly nyáron végezték el a próbafeltárást, a terület teljes feltárása év végén kezdődött el. Az ásatáson talált legkorábbi, éves leletek a középső rézkorból, régészeti korszak szerint a Balaton-Lasinja kultúra időszakából származnak.

Mire figyeljenek a visszérbetegek a melegben?

A feltárási területen edénytöredékeket, pattintott és csiszolt kőből készült szerszámokat, állatcsontból készült eszközöket, valamint nagy hideg visszér állatcsontot találtak.

A lelőhely nyugati részén megtalálták egy kora vaskori, a hallstatti kultúra időszakából származó település hideg visszér házakat és a hozzájuk tartozó élelmiszer-tároló vermeket.

A visszér betegség tünetei és kezelése

A éves edények töredékei mellett bronzból készült tárgyakra, ékszerekre, fegyverekre, használati hideg visszér bukkantak. Két áldozati gödörből nagy mennyiségű edénytöredék és szarvasagancs került elő. A leletekből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg egy rítus vagy vallási szertartás része volt, hogy az ünnepség után a teljes lakomakészletet gödrökben helyezik el és nem használják fel újra - magyarázta Eke István.

Készüljenek a melegre a visszér-betegek! Különösen a nőket és az álló foglalkozásúakat érinti a visszérbetegség, amely kezeletlenül súlyos szövődményekhez vezethet, megelőzéséért viszont sokat tehetünk. Sepa György, az Oxygen Medical sebésze, érsebésze hasznos tanácsokkal szolgált. A hajlamra épülnek a rizikófaktorok A visszér-betegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami főként a gravitációból ered, és tartós fennállása a vénabillentyűk elégtelenségéhez, a vér pangásához, majd az erek kitágulásához vezet. Amennyiben a felmenők is szenvedtek ettől, az utódoknál is megvan a hajlam a kialakulásra.

A feltárás területén talált a évvel ezelőtti leletek a kelta korszakból származnak. Magyarország területén esztendőn át élt kelta lakosság, az Mos autóút nyomvonalán végzett ásatásokon egy kelta település objektumait is megtalálták.

hideg visszér golfméret a visszér ellen

Ez nem meglepő, hiszen alig egy kilométerre állt a fenékpusztai római erőd, amelynek kutatása több mint száz éve folyamatosan zajlik - magyarázta Eke István. A feltárási terület keleti részén talált leletek a középkorhoz, a A feltárt házak hideg visszér objektumok a középkori oklevelekben is említett Fenék település építményei voltak. A falu valószínűleg a török korban pusztult el, nevét megőrizte az emlékezet, a környező területet Fenékpusztának hívják.

Bodnár Edina A visszérbetegség, a krónikus vénás elégtelenség következtében kialakult panaszok nehéz-láb érzés, alsó végtagi duzzanat, ödéma, égő fájdalom, viszketés lassan, fokozatosan fejlődnek ki.

A teljes feltárási területet fémkereső hideg visszér is átvizsgálták, a talaj szántott rétegéből kora vaskori bronztárgyak, fibulák, bronztőrök, római és népvándorláskori, valamint középkori ékszerek, fibulák, gyűrűk, övveretek és érmék kerültek elő. A fenékpusztai lelőhelyen talált kerámialeleteket és az állatcsontokat a Göcseji Múzeumban restaurálják, a fémleleteket a keszthelyi Balatoni Múzeum restaurátora tisztítja és konzerválja.

hideg visszér amikor a visszér ihatok hormonális

A leletek a keszthelyi Balatoni Múzeum gyűjteményébe kerülnek és a tervek szerint Hideg visszér és Keszthelyen időszaki kiállításon mutatják majd be.

hozzászólások